Systeemplafond

Het perfecte systeemplafond voor uw bedrijf

Een systeemplafond is een functioneel plafond dat veel gebruikt wordt bij de inrichting van kantoorruimtes en andere bedrijfsruimtes.

Een systeemplafond is echter meer dan enkel een functionele toevoeging aan een ruimte. De vele verschillende systeemplafondplaten en de uiteenlopende montagemogelijkheden van de platen maken dat u juist met een systeemplafond uw zorgvuldig ingerichte kantoorruimte op een stijlvolle manier kunt afwerken.

De vele mogelijkheden zorgen er tevens voor dat een systeemplafond verkrijgbaar is binnen ieder budget. Zowel een startende ondernemer als een multinational met een indrukwekkend hoofdkantoor vindt het systeemplafond dat bij zijn inrichtingswensen én budget aansluit.

Systeemplafond plaatsen: verschillende afwerkingen

Systeemplafondplaten kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden. We noemen u graag de meest voorkomende manieren.

Inleg systeemplafond

Het inleg systeemplafond is een veelgezien plafond in kantoorruimtes. Het systeem, dat wil zeggen de vierkante rasters, liggen hierbij op dezelfde hoogte als de plafondplaten. Dit komt doordat de platen direct op het raster liggen.

Voordelen van een inleg systeemplafond:

 • Voordeligste systeemplafond;
 • Veel verschillende opties om verlichting in te bouwen in het plafond.

Doorzak systeemplafond

Een doorzak systeemplafond werkt hetzelfde als een inleg systeemplafond: de systeemplafondplaten liggen in het systeem. Het verschil is echter dat de platen iets ‘doorzakken’ doordat randen van de platen iets ingefreesd zijn. De platen steken dus iets verder naar beneden dan het systeem.

Voordelen van een doorzak systeemplafond:

 • Wordt als chiquer ervaren dan het inleg systeemplafond;
 • Het rastersysteem valt iets meer weg en is minder zichtbaar;
 • Verlichting aanbrengen in een doorzak systeemplafond kan op veel verschillende manieren.

Verdekt systeemplafond

Bij een verdekt systeemplafond is het systeem niet zichtbaar: u ziet enkel de platen van het plafond, maar niet de constructie die het plafond draagt.

Voordelen van een verdekt systeemplafond:

 • Zeer strakke, nette uitstraling
 • Uitermate geschikt voor luxe inrichtingen

Onze specialisatie: het akoestisch plafond

Baja Projectinrichting is gespecialiseerd in akoestische plafonds. Een akoestisch plafond zorgt voor een uitgebalanceerde ruimteakoestiek doordat aan het plafond op zorgvuldig geselecteerde plekken akoestische plafondpanelen worden opgehangen. Deze panelen werken geluiddempend en zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor in ruimtes waar continu veel mensen aan het werk zijn.

Met geluiddempende platen aan het plafond wordt een akoestisch plafondeiland gevormd. Met deze plafondeilanden op strategische plekken verlaagt u effectief de gehorigheid binnen een ruimte. Werkplekken van medewerkers die veel bellen of veel onderling overleggen, kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van geluidsabsorberende plafondplaten. Het geproduceerde geluid wordt dan gedempt en collega’s in dezelfde ruimte raken niet afgeleid door de gevoerde gesprekken.

Voor optimale geluidsisolatie combineert u een akoestisch plafond met akoestische panelen in uw systeemwand.

Systeemplafond plaatsen? Baja Projectinrichting!

Baja Projectinrichting heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van systeemplafonds. Wij adviseren u graag over het systeemplafond dat bij uw ruimte en gebruik van die ruimte past. Wij helpen u kiezen uit de verschillende plafondplaten en tonen u de bijkomende opties, zoals de manier van monteren en de eventuele verlichting die u kunt integreren in het plafond.

Waarom kiezen voor Baja Projectinrichting?

U kunt bij Baja Projectinrichting zowel terecht voor renovatie van bestaande plafonds als voor het aanbrengen van geheel nieuwe systeemplafonds. Onze dienstverlening is echter breder dan de levering en montage van systeemplafonds: wij verzorgen complete projectinrichtingen op maat. Zo leveren wij uw casco bedrijfspand gebruiksklaar op inclusief afgewerkte vloeren, wanden en plafonds, geplaatste systeemwanden en kantoormeubilair. Wij werken samen met verschillende partners, zoals architecten en kleur- en inrichtingsadviseurs.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege:

 • Ons nette werk
 • Onze nuchtere aanpak
 • De kwaliteit die wij leveren
 • Onze duidelijke planning
 • Ons maatwerk

Direct een afspraak

Wilt u advies over het beste systeemplafond voor uw (kantoor)ruimte? Zoekt u een partner die u al het uitzoek- en montagewerk omtrent uw systeemplafond uit handen kan nemen? Baja Projectinrichting is tot uw dienst. Neem vandaag nog contact met ons op!

Contactpersonen

Bedrijfsgegevens

 • KvK
  27192566
 • IBAN
  N L 54 RABO 0128747765
 • AVG
  privacy policy

Adres

 • BAJA projectinrichting

  Iris 14
  2678 PK De Lier