Skip to main content

Systeemwand

Uw pand flexibel indelen met systeemwanden

Systeemwanden, ook wel scheidingswanden of wandsystemen genoemd, zijn flexibele paneelwanden die vooral veel als kantoorwanden gebruikt worden. Het systeem bestaat uit losse panelen die aan elkaar gekoppeld worden en zo een wand vormen. Doordat de wand uit losse onderdelen bestaat, bent u met een systeemwand zeer flexibel: u past de plaatsing en configuratie van de wand eenvoudig aan uw behoeften aan.

Voor systeemwanden zijn uiteenlopende soorten panelen verkrijgbaar. Zo creëert u bijvoorbeeld een:

 • Doorlopende wand
 • Glascassettewand
 • Melaminewand
 • Wand van gipsvinyl
 • Glaswand
 • Glasmodulewand

Alle verschillende panelen geven uw systeemwand een andere uitstraling en andere functionele eigenschappen. Vaak is het mogelijk binnen een systeemwand een combinatie te maken van verschillende soorten panelen.

Voordelen van een systeemwand

Kiest u voor een systeemwand als scheidingswand binnen uw kantoorpand, dan biedt dit u de volgende voordelen:

 • Zelf samen te stellen.

U kiest zelf welk panelen u in uw systeemwand wilt. Hierbij kunt u ook verschillende soorten panelen binnen een wand combineren, zodat elk gedeelte van de wand optimaal aan het gebruik van de ruimte is aangepast.

 • Voor ieder budget.

Door de ruime keuze in panelen is er voor elk budget een systeemwand verkrijgbaar. Geef gerust aan wat uw budget is; wij denken graag met u mee om een inrichting te realiseren die naar uw wens is én binnen uw budget past.

 • Gemakkelijk aan te passen.

Verandert de functie van een ruimte of wilt u een scheidingswand bijvoorbeeld toch verder laten doorlopen? Een systeemwand is na plaatsing eenvoudig aan te passen.

 • Veel verschillende uitstralingen mogelijk.

Welke uitstraling wilt u de ruimte geven? De verschillende panelen van uiteenlopende materialen hebben alle een eigen functie en uitstraling. Uw wand sluit dus naadloos aan op zowel het gebruik als op de inrichting van de ruimte.

 • Ook geluiddempende panelen verkrijgbaar.

Juist in kantoorpanden is goede geluiddemping van groot belang: het zorgt voor meer concentratie en minder stress, wat weer leidt tot meer productiviteit. Kies voor akoestische panelen in uw systeemwand en bevorder de productiviteit op de werkvloer.

Geluidsisolatie met een systeemwand

Voor systeemwanden zijn allerlei soorten panelen verkrijgbaar, waaronder akoestische panelen. Dit soort panelen is gemaakt van materialen die geluid absorberen en is hierdoor zeer geschikt als scheidingswand in bijvoorbeeld kantoorruimtes met een open plan.

Veel omgevingsgeluid van bijvoorbeeld overleggende of bellende collega’s kan medewerkers hun concentratie kosten. Scheidingswanden gemaakt van akoestische platen bieden in dit geval uitkomst.

Voor nog meer geluidsisolatie in rumoerige ruimtes raden wij u aan de akoestische panelen in systeemwanden te combineren met een akoestisch plafond, een variatie op het systeemplafond. Neemt u vrijblijvend contact met ons op voor advies over de geluiddemping die bij uw ruimte past.

Populair: de glazen wand

De glazen systeemwand is populair, en niet voor niets. Met een glazen wand geeft u moeiteloos elke kantoorruimte een chique uitstraling die perfect past bij een moderne kantoorinrichting. Een industriële kantoorinrichting is bijvoorbeeld de perfecte omgeving voor glazen systeemwanden.

Glazen systeemwanden maken het mogelijk een grote ruimte op te delen in verschillende losse ruimtes, zonder dat het gevoel van ruimtelijkheid en zichtlijnen verloren gaan. Ook wordt licht doorgelaten, waardoor de gehele ruimte natuurlijk verlicht blijft.

Baja Projectinrichting is gespecialiseerd in glazen wanden voor op kantoor. Wij voorzien u graag van advies om uw pand te voorzien van glazen systeemwanden op een manier die bij het gebruik van de ruimte past en die daarnaast binnen uw budget valt.

Meer informatie en advies over systeemwanden

Voor uw vragen omtrent systeemwanden neemt u vrijblijvend contact met ons op. Wij plaatsen al jaren systeemwanden voor uiteenlopende bedrijven en kennen de kneepjes van het vak. Desgewenst voorzien wij u van advies over de indeling van uw pand met systeemwanden en spreken de verschillende mogelijkheden met u door om u een goed beeld te geven van de potentie van uw pand.

Baja Projectinrichting verzorgt uw systeemwanden en meer

Baja Projectinrichting kan de plaatsing van uw systeemwanden realiseren, maar kan u daarnaast nog verder ontzorgen bij de (her)inrichting van uw kantoorpand. Wij staan voor:

 • Een nuchtere aanpak
 • Net werk, verzorgd van a tot z
 • Kwaliteit in uitgevoerd werk en gebruikte materialen
 • Een duidelijke planning
 • Maatwerk en advisering

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze werkzaamheden of voor advies op maat over de inrichting van uw pand!